sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Messupossu

Porissa järjestettiin tänään Suuri Lemmikkitapahtuma, jonne meitä jo aikaa sitten kysyttiin esittelemään minipossuja. Jaksanhan minä näistä puhua, meillä on sosiaalinen ja kompaktin kokoinen possu, jota esitellä, sekä ainakin itseni mielestä mulla on realistinen ja järkevä käsitys siitä, mitä näistä pitäisi ihmisille kertoa.

Meidän VIP-aluetta, Kukka järjestelee kun laitoin pahnat vähän väärin

Kirjoitin lajiesittelyn, jonka olen täälläkin julkaissut ja tulostin niitä mukaan, rekvisiitaksi lähti myös pari paalia olkea, pajupossu, lampaantalja ja kani + iPadissä pyöri non-stoppina kuvia meidän possuista :)
Pyyntöni mukaisesti meille oli järjestetty oma "VIP-alue", sivuhuone, jossa saimme olla vähän rauhallisemmassa ympäristössä. Kävijöitä oli paljon, klo 11-17 välillä oli ehkä kaksi parin minuutin mittaista hetkeä, jolloin suurinosa yleisöstä oli katsomassa käärme-esitystä, muuten meillä oli koko ajan seuraa ja ihmiset kyselivät paljon.
Melkein jokainen halusi jotain tietää possuista ja/tai koskettaa sitä.
Annoin kaikkien niiden koskea Kukkaa, joiden luokse Kukka itse meni.

Päivän kysytyimmät asiat
1) Kasvaako se vielä?
2) Missä me niitä pidetään?
Eli oleelliset ja tärkeät asiat ihmisiä kiinnosti, minkä kokoisiksi minipossut kasvavat ja millaiset olosuhteet on niille sopivat. Possun kokoon liittyviin kysymyksiin oli vaikeampi vastata, todella moni kertoi nähneensä paaaaaljon Kukkaa suurempia minipossuja ja taas muutama mainitsi nähneensä telkkarissa iiiiihan pikkuisia mikropossuja. Noh. Esitteet tuli tarpeeseen..
Selvitin monen ihmisen kanssa mikropossu/minipossu käsitteitä ja varmasti muistin mainita kaikille kokoa kysyville, että Kukka on lajinsaedustajaksi täysin romantisoitu versio, todellakin harvinaisen pieni ja vielä noin pirun hyväntuulinen koko ajan :)
Haluan antaa lajista kiinnostuneille todellisen vaikutelman, jos se vähentäisi pettymyksiä ja minipossujen kodinvaihtoja.



Kukka jaksoi päivän hämmästyttävän hyvin, se nukkui kahdet pienet päiväunet, pää mun jalalla, muuten se touhuili ja tervehti ihmisiä.
Mieleenjääneitä kohtaamisia oli tänään monta, kahdellakin tavalla, olen huomannut että osa ihmisistä on todella vieraantuneita luonnosta ja eläimistä, onneksi kuitenkin suurinosa ymmärsi että kun possu nukkuu, se silloin nukkuu ja kaikki lapset eivät voi tulla aitaukseen sisälle sitä lääppimään tai pitää sylissä.
Eläinten ehdoilla mennään tuollaisissa tapahtumissakin ja lapsillekin pitää opettaa, että ne on tuntevia olentoja eikä ihmisten viihdyke.

(c) Mila Koskinen
Oli todella ilahduttavaa kuulla, kun muutama vierailija kertoi tulleensa tapahtumaan vain Kukan takia, jotkut olivat selvittäneet siitä asioita etukäteen. Saimme myös palautetta siitä, että se näkyy ihan ulkopuolisillekkin, kuinka läheiset välit meillä Kukan kanssa on.
Eläinlääkärintarkastuksestakin tuli pisteet kotiin, Kukka oli lääkärin mukaan todella hyvässä kunnossa.
Käsittämättömän moni kävi katsomassa ja jututtamassa meitä kahteen kertaan, kun oli tullut lisää kysymyksiä mieleen ja halusivat käydä vielä sanomassa possulle heipat. Oman minipossun hankkimista harkitseviakin oli pari ihmistä, tiesin kyllä ketä kasvattajaa voin sydämestäni suositella, jos hankintaan asti aikovat edetä.

En muista kuinka monta kertaa päivän aikana kuulin "Mäkin haluun" ja "Otetaanko mekin tuollainen" -tyyppisiä kommentteja, mutta esittely käteen heillekkin ja vastaukseksi kysymykseen:


Kyllä, ne on ehdottomasti aivan ihania ja helppojakin lemmikeitä pitää, JOS niille on asianmukaiset tilat ja omistajalla realistinen käsitys lajista ja sen tarpeista.



torstai 26. syyskuuta 2013

Onnea Äijä!

Päivänsankari 26.9.2013
Äijä 6v
Näyttää sonnilta, mutta on sisältä pupunen.

Äpyssä harmittaa vain yksi asia, ei olla saatu tuntea sitä pienenä.
Se syntyi kutakuinkin niihin aikoihin, kun mulla alkoi olla jo pakottava tarve palata tämän hienon rodun pariin.
Pari vuotta siinä silti vierähti, Äpy eli muissa perheissä ja me etsimme itsellemme oikean tuntuista bernhardilaista. Ei yhtään tiedetty, että se on syntynyt jo, kaksi vuotta sitten ja etsii nyt meitä.
Aina ei ole Nää-Nään elämä ollut niin hyvää, kuin mitä olisi sille suonut, mutta ne on menneitä ja meillä on vielä toivottavasti pitkään yhteistä aikaa.
Näistä neljästä vuodesta Äpyä kiitämme, se on ollut meille mitä parhain koira, joka aamu halataan ja kiire unohtuu. Ollaan vain siinä hetkessä, me yhdessä.

Pari viikkoa vanha kuva iltavillistä, kottikärryä kaatuu ja heikompia vähän hirvittääkin

Synttäriaamu alkoi vähän tavallistakin hartaammin hellyydenosoituksin, liekkö noussut vähän neste päähän, kun koira koitti aivan pokkana tulla sohvalle mun viereen, kun meikkasin. Huomautin asiasta ja ilme oli sen mukainen, kun asia olisi ollut ihan uusi ja mun palaute täysin yllätys.
Tässä illalla se mölisi koirien sängyssä makaavalle Lennylle niin kauan, että Lenny ei jaksanut enää kunnella, vaan väisti ja päästi Äijän yksin sänkyyn, jossa se sitten asetteli päätään tyynyille ja leveili.
Aamulla koirille vaihdettiin puhtaat lakanat. 
Äpy on nautiskelija.

Pieni video Humpasta ja Lennystä, ne jaksaa heti aamusta :)



                                   Tällaisia olen tehtaillut vapaa-ajallani, siis sillä ihan omalla:


Pakko hehkuttaa vielä parista viime päivien hankinnasta:

Pentikin Rio jakkara, omani on kyllä valkoinen -ihku (kuva netistä)


IKEAn Fabrikör vitriini -harkinta-aika ei auttanut, tämä oli saatava, en kadu.
                         Sain sen -40% hinnalla ja valmiiksi koottuna, esittelykappale.

 

Kaulakoruni, jolle kännykuva ei tee oikeutta.
                                            Tätä katselin ensimmäisen kerran jo yli vuosi sitten,
                                            tiesin että kun joskus rotukorun hankin, se on tämä.



Loppuviikolla tulossa vielä postausta niistä lemmikkimessuista.
Nyt Harjunkylä hiljenee, hyvää yötä. Huomenna siivotaan ja leivotaan.

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Suuri Koiratapahtuma

Himokselta kotiuduttu.
Suomen Landseeryhdistys, Bullmastiffit&Mastiffit ja Bernhardinkoirayhdistys yhdessä järjestivät Suuren koiratapahtuman, jossa mekin oltiin perjantaista lauantaihin.

Perjantaina oltiin perillä vasta iltasella, ehdittiin hyvin osallisisksi olennaiseen, eli Racletteillalliselle.
Raclette on juustoa, joka sulatetaan ja kaadetaan lämpöalustalta suoraan lisukkeiden päälle, meidän lisukkeet oli pikkusuolakurkut, hillosipulit ja perunat. Juusto on sanoinkuvaamattoman hyvää ja oikeastaan ne lisukkeet on aika sivuseikka. Minulle tämä oli toinen tutustuminen racletteen.
-Kiitos Tanja, tästäKIN!

Kuva netistä

Jälkkäriksi suklaafondue, mansikoilla, vaahtokarkeilla, banaanilla ja kiiwillä. Vaikeaa valita mikä oli paras dipattava. Uuh ja aah!
Istuttiin iltaa pitkään ennen nukkumaan menoa ja lauantai toi tullessaan kasvattajapäivät.


Kuva netistä

Kasvattajapäivillä oli kolme luentoa:
Henna Syrjälä -Möhkö harrastuskoirana, ajatuksia ison koiran (toko)koulutukseen
Olli Wuorimaa -Koiran ruokinta
Pekka Orava -Luonnetesti
Ja keskustelua jalostustarkastuksesta, joka järjestettiin tässäkin tapahtumassa sunnuntaina.

Luentojen jälkeen käytiin juoksuttamassa koiria ja sen jälkeen piti lähteä kotiin, mutta meidät taivuteltiin osallistumaan vielä Match show`hun (Lenny SIN/- ja Humppa PUN/4.). Arvokasta esityskokemusta minulle, joka en kehässä ole koskaan oikein viihtynyt.
Mahtava viikonloppu! Ihania koiraihmisiä, eikä vähäisimpänä Sveitsistä Suomeen saapunut Bernard, joka on minun silmissäni jonkinlainen Bernhardinkoiraguru, omistaa Humpan isän ja monta mahtavaa koiraa, saa asua siellä, missä minä haaveilen joskus vielä käyväni. Rajoittunut kielitaitoni esti syvällisemmän keskustelun, mutta yksinkertaisia lauseita vaihdoimme ja oli hauska kuulla hänen kommenttejaan Lennystä ja Humpasta.

Kotona odotti meitä kovasti kuulemma ikävöinyt Äijä ja tietenkin muu oma lauma, Kalle sekä mun veli.
Onneks sen verran tuttu yövieras, ettei mun tarvinnut juuri emännöidä ja nukahdinkin aika pian kesken illan sohvalle :)

Nita Pystiffi, Humppa ja Lenny -liha liikkuu

Alla oleva kuva piti ottaa, koska kesän treenileirillä sovittiin Humpan siskon omistajan kanssa, että seuraavan kerran kun tavataan, pitää tytöillä olla "paikka" käsky sen verran vahvana, että järjellinen yhteiskuva saadaan otettua ilman, että koirat on hihnoilla kiinni penkissä, kuten silloin.
Tämä lavastettu tilanne (koirat paikoillaan) kuvattiin siis Himoksella, aivan rinteen juurella ja Lenny halusi tällätä itsensä siihen myös, kaikenhan ne tekee Humpan kanssa yhdessä.

Lenny, Humppa ja Alma

Tänään sunnuntaina oltiin koirien kanssa metsässä, tehtiin ihmisjäljet ja vähän hakuiltiin. Kiitos kärsivällisyydestä Johanna ja Minna, Lennyn ja Humpan kanssa mentiin liinat vähän löysemmällä :)

Humpan kanssa aloitetaan nyt Rally-toko ohjatusssa ryhmässä, tuleepahan treenailtua hallissakkin ja _ainakin_ kerran viikossa. Loppuvuoden aikana olisi tarkoitus käydä ensimmäissä kisoissa.
On meillä synttäreitäkin vietetty

Onnea Rakas!
HELMI 10v
15.9.2013



Minun elämäni koirat

Joka ei katso ohitseni poissaolevana,

omia asioitaan ajatellen,
vaan on läsnä tässä hetkessä,
on minua varten.
Joka ei vaihda minua nuorempaan,
kauniimpaan, henkevämpään.

Jota ei haittaa vähääkään,
jos olen liian lihava, laiha, pitkä, lyhyt
tai sairaudet ovat jättäneet minuun lähtemättömät jälkensä.
- Sinä olet sinä, sen palvovat silmät sanovat.

Jolle olen aurinko, kuu ja tähdet,
kertakaikkisen ylivertainen ja täydellinen,
maailman keskipiste.
Tämä ihailu tekee minusta ehkä paremman ihmisen.

Joka tulee lähelle,
sydämeen asti, kun kärsin.
- Sinä suret, minäkin suren.
Jonka silmät nauravat, kun nauran.
- Sinä olet onnellinen, minäkin olen.
Joka rakastaa tänään, eilen, huomenna,
aina uskollisesti, täydellisesti, ihanasti.
Joka antaa hyvinvointinsa, terveytensä,
henkensä minun käsiini.

Minun koirani.
Minun elämäni koirat.

(Anna-Liisa Suni)



Seuraavana viikonloppuna on Kukan aika ystäväpossuilla, kun Porissa on Lemmikkitapahtuma, jossa olemme esittelemässä lajia, toivottavasti eduksemme, mutta ennen kaikkea rehellisesti.

torstai 12. syyskuuta 2013

Mitä meillä syödään?

Koirien ja yleensäkin eläinten ruokkiminen on niistä kiinnostuneiden keskinäinen luonteva keskustelunaihe, siitä ollaan montaa eri mieltä ja niin saakin olla. Kaikki sanovat tähtäävänsä hyvinvoivaan lemmikkiin ja haluavat tarjota maistuvaa ruokaa, koulukunnat jakautuvat kuitenkin ja paljon on lemmikin omistajia, jotka luottavat pussien ja tölkkien pakkausmerkintöihin ja ovat onnellisia kun koira syö hyvällä halulla. Nykyään tuntuu enenevässä määrin olevan myös omistajia, jotka kyseenalaistavat sisällysluetteloita ja ovat tutkineet asioita enemmän.

Meilläkin on syöty nappuloita ennen, mutta olen aina ollut kiinnostunut koirieni ruuasta. Omat koirani syövät kutakuinkin mitä vain, on pitänyt vain valita minkälaista kilohintaa olen siitä valmis maksamaan ja millaisia arvoja haluan vaalia. Lenny söi pentuna muutamaa eri nappulaa, joita tilattiin myös ulkomailta, olen aktiivisesti yrittänyt unohtaa kuinka paljon ne maksoivat, mutta yhden merkin 12kg säkki maksoi liki 80€, joka tekee kilohinnaksi 6,6€ ei paha jos se olisi vain kaikkea sitä mitä koira tarvitsee ja hyödyntää, mutta nappulat ei ikinä, IKINÄ sitä ole.

Jalkansa teloneen lehmän viimeinen palvelus ja Humppa, tätä syötiin monta päivää

Me aloimme "nykymuodikkaiksi", kuten jotkut irvailevat, aloimme antamaan koirillemme raakaruokaa, en mainosta meitä barffaajina, koska luiden osuus ruokinnassa ei ole välttämättä niin suuri kuin BARF ideologiassa on.
Koiramme syövät siis lihaa, rasvaa, elimiä, luita, kananmunia ja pellavansiemenrouhetta tai kasvissosetta. Lisäravinteina ne saavat itse jauhamiani kananmunankuoria (kalkki), merileväjauhetta (vitamiineja ja mineraaleja), lohiöljyä, pellavaöljyä ja kuuriluontoisesti valkosipulijauhetta (lähinnä kesäaikana punkkien torjunta tai sairastapauksissa). Isot luut ovat lähinnä ajanviete ja hyvää hampaidenhoitoa.

Raakaruokinnan tarkoituksena ei ole tarjota kaikkea tuota yllä mainittua päivittäin, vaan tärkeintä on että kokonaisuus palvelee. Sikaa, nautaa, lohta, kanaa, joskus lammasta, hevosta ja riistaa nämä on meillä käytössä ja pyrin aina hankkimaan isoja eriä kerrallaan. Meidän koirilla on kaksi isoa arkkupakastinta.


Ihmiset kysyvät joskus, että eikö tämä ole hankalaa ja työlästä, no, illalla ruoka otetaan sulamaan ja tarjotaan seuraavana päivänä kupista tai heitetään pitkin pihaa. Ei siis ole työlästä.
Luut annan usein jäisenä ja kesällä ne pyörittelevät hyvän aikaa jäistä kanaakin suussaan, ei voida puhua hotkimisesta, vaan tekemistä on vähäksi aikaa ja koirista se on helteellä paras mahdollinen mehujää.

Minulle tämä ruokintamalli on myös tapa kunnioittaa eläimiä, meidän koirat syövät pääasiassa lähiruokaa ja hyödyntävät ruhosta melkein kaiken, mikä muuten olisi jätettä ja hyödytöntä ihmisravinnoksi.
Muitakin hyviä puolia on: ruokamäärät ovat pienempiä, koska koira saa kaiken tarvitsemansa ilman "halpoja täyteaineita" kuten viljat, peruna, maissi (joiden käyttämisen hyöty näkyy vain valmistajan kukkarossa) ja näin ollen esim. vatsalaukunkiertymän riski on pienempi. Enää pihasta ei tarvitse kerätä jätöksiä, ne maatuvat hetkessä ja ulostuloa on muutenkin paljon vähemmän kun koira käyttää ravintonsa tehokkaasti.
Lisäksi tämä on edullisempaa ruokaa, etenkin jos on suhteet kunnossa. Omat koirani eivät ole allergisia, mutta lienee tarpeetonta mainita, kuinka terveyttävä ruokavalio voi olla tällaisille yksilöille.


Kaikki BARFista kiinnostuneet törmäävät MUSH nimiseen yhtiöön (ent. MUSCH) joka on juuri tuonut markkinoille uuden, "barf made easy" valmisaterian. Tämä "Vaisto" valmisateria myydään 800g pusseissa ja pussin sisältö on 25g annospalapullia, sarjassa on seitsemän eri yhdistelmävaihtoehtoa.
Kuulostaa kivalta, mutta kilohinnaksi tuleekin sitten 8€, eli meidän lauman ruokkiin saisi Vaistoa syöttämällä laittaa hyvin yli 40€/pvä! Kuukaudessa siis reilusti yli 1200€!
Bernhardilaiset syövät reilut 1½kg/vrk ja Helmi siihen päälle, puhumattakaan kissoista, joiden ruuista osa päätyy myös aina koirille.
Kissanruokateollisuudesta voisin kirjoittaa kokonaan oman postauksen, mutta vaivaudun vain toteamaan, että siellä kusetetaan kuluttajaa vielä enemmän. Kissojen ruuat ovat nimittäin verrattain paljon koiran ruokaa kalliimpia, kuitenkin ne on pääsääntösesti vielä köyhempiä sisällöltään ja kissan pitäisi sentään syödä lähestulkoon pelkkää lihaa, ei värillisiä raksuja tai purkkiruokaa josta suurinosa onkin vettä tölkissä.

Toivon, että uusi ja helppo Vaisto -sarja saa kuitenkin yhä useamman kuluttajan kiinnostumaan raakaruokinnasta ja aina on hyvä että vaihtoehtoja on ja niistä riittää keskustelua.
Meilläkin ollaan niin höveleitä, että koirat saa kesällä grillimakkaraa tapahtumissa, treeninamina menee joskus jopa jotain teollista ja lättypäivänä ne saa ihan varmasti reilulla hillolla omansa!


Lemmikki ei voi itse valita ruokavalioaan, yksi omistajan velvollisuudesta on siis valita se viisaasti.


torstai 5. syyskuuta 2013

FB Kootut

Etsin facebook seinältäni yhtä sivua, jonka muistan joskus jakaneeni. En löytänyt etsimääni (liittyi koirien rotuprofiilikoruihin, jollaisen tahtoisin, siis tarvitsen :)), mutta unohduin pitkäksi aikaa muistelemaan...

Päätin koota tänne joitain, päivityksiä meidän elämän varrelta.

24.10.2010
Hiiri sisällä, täytyiskö virittää rottweiler..?

3.5.2011
Olen uusi täällä, olen Lennart!





















15.5.2011
Äijä oli tänään Raumalla rotunsa paras ja sai SERTIN! Nyt vaan toivotaan että illan peli menee yhtä hyvin!













19.6.2011
Eilen kaupunkikävelyllä sain varsin tarpeellista tieto vanhemmalta rouvalta: Lennyn kokoiset koirat pitää kouluttaa kunnolla,bernhardinkoiria on vain pitkäkarvaisena (mua on siis huijattu) ja eläinlääkärikin voi leikata sen kynnet, jos en itse osaa. Perään se päivitteli että miten tuollaista edes kaupungissa voi pitää. Juttutuokio kuitenkin päättyi hyvässä yhteisymmärryksessä.

22.6.2011
Bertalla ollu hyvä päivä, mulla ei, olin iltalenkillä kyljelläni kyntövaossa ja huomenna voi olla silmä mustana, kun löin itseäni kameralla.. 

7.7.2011
Bertta (21.9.2003-7.7.2011) nukahti tänään ikiuneen meidän pihapihlajan alla.
Olavi Uusivirta -Hautalaulu


28.8.2011
Lenny ilmoitettu kouluun 

14.10.2011
Hyvä metsälenkki, nolla sutta.

25.10.2011
Meillä on possu!















21.11.2011
Possun kiima on kyllä kaunis asia. Me kelvattais kaikki pikku porsaille isiksi. 

13.12.2011
http://www.koirienystavat.com/fi/main.html
Tänä vuonna emme lähetä joulukortteja vaan lahjoitamme hyvää muille, sitä tarvitseville.

7.1.2012
Lennart 10½kk, ensimmäinen jalan nosto ja mamma ei ollu näkemässä. Viils, viils..

28.1.2012
Kalle ja Äijä ottaa tänään vastaan nimipäivä vieraita















6.4.2012
Pääsiäistervehdys!















16.4.2012 Pihahommia..















6.5.2012
TURO 6vkoa [linkki]
Mikä on Sun suosikki rapsutustyyli? Ite tykkään tosta vikasta..

10.5.2012
Turo onki aika julkkis, sen video on levinnyt riemurasiaan ja äsken siitä kuulemma oli puhuttu NRJ:llä!

24.5.2012
Turon tarkat mitat: voikukka 2 vrk, Turo 2kk


















8.6.2012
Mulle on jäänyt takaumia k-pää naapureista, se, että naapuripeltoa viljelevä tulee pihalle ja kysyy että onko meidän koirat yleensä vapaana, ei tarkoita sitä et se tulis valittamaan niistä. Viereisen ladon alle oli luikerrellut kyy ja ystävällismielinen setä tuli varoittamaan ajatellen meidän koirien parasta. 

16.8.2012
Puhdas koti  Olishan se helppoo jättää noi koirat vaan ulos, mutta ei kyllä kuitenkaan kykenis.

30.8.2012
Kolme pientä porsasta.. 
Tyttö-nimiä saa ehdottaa.

8.10.2012
Kaheksan ja puol sataa kilometriä autossa, puolet matkasta oli kyytiläinen kokoa puolentoista litran pullo, narskuttaa hampaitaan, maiskuttaa suuta väsyneenä, tykkää päähieronnasta ja on _aivan_ihana. Kukka on tullut kotiin 

22.9.2012
En lakkaa ihmettelemästä ton nuorimmaisen huumorintajua, leikkasin koirilta kynsiä ja Helmin tultua valmiiks käskin Lennyä seuraavaksi. Istun lattialla ja se tulee mun eteen maate, broileriasentoon (kaikki raajat tiiviisti ittensä alla) niin ettei ainutaakaan varvasta varmasti näy ja kattoo mua silmiin "mitäs tästä sanot" -ilmeellä.
Sit naurettiin ja leikattiin kynnet silti. Ei kahta samanlaista päivää tuon pölön kanssa. 

25.10.2012
























12.11.2012
Stanan sadepäivät..
















18.12.2012
Olipa ihana nukkua vähän pidempään (9,30), Lenny onkin mua heti makkarin ovella odottamassa. Se on taas murtautunut yhdestä portista ja kahdesta ovesta verannalle hakemaan eilisen teurastomokäynnin tuomisia, diilannut niitä itselleen ja Helmille, ilmeisesti liikaa, koska ylimääräisiä oli oksennettu matoille ja sohvalle (laitettu sohvatyyny päälle). Äijä ei ollu saanu mitään ja kivasti oli kylmää päästetty sisään samalla. Kiitos Lennart, ettet ollu valinnut säkistä niitä sian päitä. 

8.1.2013
Miten niin helvetin ärsyttävä voi joskus olla niin kamalan ihana! 
Ja tekemisen ilo! (Lennart ♥)

26.1.2013
Lennyn eka rallytoko kisa, 87p. Kolmas sija.

6.3.2013
Kävin loiventamassa vitutusta tiliä tyhjentämällä, 
tulin kotiin ja opin, ettei siihen loppujen lopuksi vähääkään auta muu, kuin possujen seura 

8.3.2013
.. Perjantaina HÖLLÄILLÄÄÄÄN!














11.4.2013
"Elämän paras ystävä.
Ensimmäinen toivottamassa tervetulleeksi.
Ensimmäinen puolustamassa"






















13.4.2013
En ollu tajunnu, että jos koira lääkkeellisen rauhoituksen takia 2 vrk vähän vähemmällä liikkumisella, niin kolmannen päivän aamuna se ei pysy pätkääkä nahoissaan.
Ajattelin yövuoron jälkeen vähän huilata, mutta Lennyllä oli muita suunnitelmia, kuulosti kun alakerrassa olis ollu norsulauma, mut se oli vaan yks pyhä bernhardinkoira ja kaks muuta pakenemassa sitä. 

18.5.2013
Saatiin yövieraita, koiratkin omansa. Aamulla lähtö oman rotuyhdistyksen Rally-tokokisoihin, jääkaapissa on kuohari ja illalla kumotaan se, meni miten meni 

19.5.2013
Jumankauta mikä peli! 
Noh, ainakin meillä on paljon hienommat Bernhardinkoirat kun noilla jenkeillä!

24.5.2013
Kauhajoelle. Kotimatkalla meitä on +1!
((Humpan hakupäivä))






















7.6.2013
Kamat, kanat, siideriä ja koirat kyytiin!
Me lähdetään kohta TREENILEIRILLE!


8.8.2013
Lehmän epäonni on koirien onni














8.8.2013
Ja pupujen ja possujen onni on naapurin levinny salaattimaa!














31.8.2013
Onko toi nyt sitten ahneutta vai älykkyyttä eläinten tapaan? Vein kaneille n.8 omenaa, mutta ne haluaa kumpikin sen saman, toinen loikkii omena suussa toista karkuun. Kaadoin ämpäristä loput omenat kuppiin kanitarhan ulkopuolelle, ajatuksena että siitä voi heitellä muutaman joka päivä. Muuten hyvä, mutta koirat päätti syödä ne, vaikka samat omenat lojui hetki sitten vielä maassa, ihan saatavilla, eikä ne sillon kiinnostanu ketään