sunnuntai 15. joulukuuta 2013

16.12


Meille kuuluu varsin tavallista, talvi tuntuis olevan jotenkin aina sellainen selviytymistarina kevääseen, jolloin taas herään henkiin ja innostun kaikesta. Tähän aikaan vuodesta kotona lähinnä kudon ja leivon, isompia projekteja ei jaksa viedä loppuun asti ja tunnelmointiakin pitää ehtiä harrastaa.
Meillä on siellä täällä lyhtyjä ja kuulemma myös ihan omiksi tarpeiksi jouluvaloja...Hillitty on hyvä, värin pitää olla lämmin valkoinen, eikä määrä saa korvata laatua. Kaikkein kamalinta valorintamalla on moniväriset vilkkuvat valot, ne voittaa jopa valokaapelit ja kesken jääneet asetelmat
-yh.
Olkkarissa on iso paperitähti ja toisessa ikkunassa valopalloja verhon vierellä, keittiössä on valkoinen valokranssi ja meidän makuuhuoneessa lasipallo, jonka sisällä on valo, ai niin ja yhdessä huoneessa toisenlainen valotähti. Ne on aina ihana kaivaa esille, hankkia joka vuosi joku uusikin ja aina yhtä haikeaa pakata taas takaisin kaappiin. Naapurikin oli sanonut, että harjulta päin on niin kiva tulla kotiin kun meillä on niin kauniit valot :) Siinäs kuulit Kalle!

Tänään pakkasin koirille 70kg rasvaista riistajauhelihaa, tässä oli kilohinta kohdallaan!
Taas syö koirat halvalla hyvää lähiruokaa. Yleensä olen peuranlihan joukkoon laittanut kanaa tai lohta, mutta tämä meni kananmunien kanssa ihan sellaisenaan oikein hyvin.


Viikonloppuna oli tosi moni koiratuttu Helsingissä Voittajanäyttelyssä, myös mun piti ensin lähteä sinne lauantaita viettämään, mutta tais olla hyvä päätös jättää menemättä. Olin viikonloppuna tosi väsynyt ja naapurikunnassa järjestettiin Jouluapukeräys kotimaisille kodittomille eläimille, otettiin sitten osaa siihen.
Siivosin koirien tarvikelaatikon ja luovuttiin monista pannoista, valjaista, kupeista ja tarpeettomista lääkkeistä.
Lisäksi ostin kissan- ja koiranruokasäkit ja Nakke oli tuonut meille samaan tarkoitukseen meneviä peittoja ja patjan. Tuli tosi hyvä mieli, kun sai auttaa ja nyt on kaappikin vähän siistimpi.
Meidän koirat ei tarvi mitään tarviketta, pitkään aikaan, varsinkaan kun Humppa ja Lenny sai just uudet valjaat, Helmi kuljeskelee "alasti" ja Äijälle hankittiin omaan sänkyyn just uusi sälepohja, joka myös vahvistettiin, sattuneesta syystä.. :)

Pullaa...
Alempi ohje, ei huono. Olen aina halunnut tehdä marenkia, muttei ole ollut mitään syytä, ei ollut nytkään mutta piti saada tehdä, kun luin reseptin viimeisen lauseen. Ai ai... Ei mitään verrattuna kaupan styroxiin.

Suklaamarenki


2½dl sokeria
3 munanvalkuaista
100g suklaata

Vatkaa sokeria ja valkuaisia vesihauteessa, kunnes sokerin kiteet ovat sulaneet, eikä enää tunnu massassa (vaatii monta maistamista :)). Siirrä kulho pois hauteesta ja vatkaa sitä vielä n.10min. kunnes massa on vahvaa. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähtynyt suklaa. Jos haluat vain raitoja ja suklaisempia kohtia, älä sekota paljoa. Nostele massasta ruokalusikalla kasoja pellille ja paista 130 asteisessa uunissa 50min.
Marengit ovat rapeita päältä ja tahmeita sisältä. Nam!

Jo vain näillä selviytyy Joulun odotuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti