perjantai 7. maaliskuuta 2014

Possuja metsäretkellä

Tosi tuulinen päivä. Possut on ollu jo parin viikon ajan päivisin ulkona, mutta tänään käy sellainen viima, että epäilin noiden pienimpien tarkenemista. Joka tapauksessa ennen aikainen kevät ja lauha talvi on sopinut possuille paremmin kuin hyvin.
Näin koirien omistajan ominaisuudessa on kyllä rasittanut tää pitkä kura-aika, mutta kyllä se siitä kuivuu. Metsässä pystyi jo istahtaa mättäälle, eikä pylly kastunut yhtään :)


Käpy on jo melkein Kukan kokoinen, tosin en tiedä onko se niinkään suoritus vielä itsessään, Kukkanen on niin pikkanen. Turo on kohta 2v (videossa etualalla) ja Kukka vain puoli vuotta nuorempi, silti tuollainen pirpana. Ei uskois että Turo oli joskus se voikukan korkuinen, nyt se on jo iso mies.

Käpyn hieno luoksetulo piti videoida kans, mutta en ehtinyt ajoissa, tässä vaan jälkitunnelmat, kiva metsä kun täältä löytää patonkia:


Ollaan me jotain muutakin tehty, mm. aloitettu eteisremontti.
Kaikki lähti villistä ideasta joka on kytenyt mun mielessä jo jonku aikaa, piti päästä tapetoimaan pieniä pinta-aloja kirjan sivuilla. Komerosta löytyi sitten Käytös- ja Tapatietokirja seitkytluvulta, sitä seiniin, maalia muihin seiniin, katto ja ovet maalattiin ja lattia purettiin (tulen nauttimaan näystä, kun ne muovimatot palaa piharoviossa). Lautalattia koottiin paikalleen, mutta maalin pitkän kuivumisajan vuoksi se purettiin palasina ja kannettiin kellariin, jossa olen sitä maalaillut, nyt kolmas ja viimeinen kerros kuivuu ja saa tehdä sitä melkein parin viikon ajan, jotta saavutetaan maksimaalinen kestävyys ja kovuus.
Laitan kuvia kun projekti on joskus kokonaan valmis.

Lenny täytti 27.pvä viime kuuta 3v, sen virallinen synttäri-ilmoitus sai valtavasti huomiota some:ssa, eikä suotta, onhan se nyt hieno mies ja upean kuvanmuokkauksen toteutti Maija Suni.


Lennart juhli synttäreitään metsäretkellä sekin, mukana oli Humppa ja uusi tuttavuus, viisi kuinen Maremma narttu, josta erityisesti Lenny pitää paljon, sen "äidinvaistot" herää aina pentujen seurassa... :D
Parin tunnin lenkin jälkeen maistuikin kakku ja kakun päälle lepo.
Kakussa on maksalaatikko ja possun jauhelihaa taputeltuna massaksi irtopohjavuokaan.
Päällä turkkilaista jugurttia, kinkkua, merileväjauhetta ja nakkeja, yksi liian vähän, koska annettiin se Hemmolle palkinnoksi ansioituneesta kerjäyksestä.


Hemmo


Kudoin jämälangoista villasukat, joista tuli omasta mielestäni kauneimmat koskaan tekemäni.
Onneksi noita voi tehdä vielä lisääkin, nuo ei nimittäin jäänyt itselle vaan lähti eilen postilla kohti Lappeenrantaa.
Torstaina mennään taas luennolle, tällä kertaa aiheena on koiran stressi, saas nähdä irtoaako siitä mitään pohdintaa tänne, odotan ainakin innolla.

 

Ai niin, vielä yksi pikaklippi, Äijä syö lätyn -enjoy, se kestää vain hetken :)
1 kommentti:

  1. MO, kyllä oli taas postaus...... Onnea Lennartille 3- vuotis synttäreistä. Enpä ole koiruuksilla noin upeeta kakkua ikuna nähnyt :) Kortti oli kans tosi upee. Jotenkin tuntuu, että noilla teidän elikoilla on joka päivä juhlapäivä. Hemmo on tosi söpö, näin kissaihmisen silmin. Kopsasin heti kuvan ja laitoin taustakuvaksi. Kyllä possut varmaan ihmetteli mettäkeikalla tosiaan, että kasvaako patonkia mettässä :)

    VastaaPoista