keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Reviiri- ja kuulumispaketti

Muutamia kuukausia sitten mulle soitti puhelinmyyjä, jonka kanssa oli poikkeuksellisen mielekästä keskustella, ehkä sen takia että sain kerrankin siinä tilanteessa olla itse se joka puhui lakkaamatta. Nuori mies kiltisti kuunteli ja myönteli. Mitäs aloitti puhelun "teillähän on koiria, millä tolalla niiden ravitsemus on"? Juteltiin (minä juttelin) varmaan puoli tuntia ja jossain vaiheessa mullekkin valkeni ettei herrasmies soitellut muuten vaan, vaan todellakin myi jotain. :D
Tilasin Reviiripaketin: kirjan, lehden ja "kuukauden lisäravinteet".
Kun paketti sitten tuli, sain todeta että kuukauden annos oli yllättäin meidän laumaa ajatellen pelkkä vitsi. Annostusohje oli 1 tbl kutakin valmistetta/5kg koira, valmisteita oli kolmea erilaista. 
Päätin kuitenkin hyödyntää paketin sisällön Pulmun kanssa, mutta jauhoin valmiiksi tabletit, kolme talblettia jauhettuna oli n. teelusikallinen. 
En tiedä kuinka hyvä pentu tuosta olisi kasvamassa ilman reviiripakettia, todennäköisesti ainakin lähes yhtä hyvä.
Monivitamiini, sinkki-c-vitamiini-piimaa ja inuliini-pektiini-beta-glukaani.
Puhelun aikana sovittu hinta oli loppujen lopuksi kuitenkin kaksinkertainen, koska lähettivät kysymättä kahden kuukauden valmisteet...
Peruutin jatkotilauksen samantien.
Näin ne on meillä "hököllä" keittiössä, niin tulee annettua.Titta - Maailma loppuu tänään
Pulmu 12 vko


Oppi kiipeämään sohvalle


Äijä täytti (26.9) 7v ja voi hyvin, korvat on pysyneet kunnossa ja sen suurin murhe on nykyään Pulmu, jollei ei oikein tohdi sanoa pahasti, mutta välillä kiusaa kun se hyppii naamalle.
Helmi täytti (15.9) 11v ja on myöskin hyvässä terässä vielä.

Metsäretkeläisiä
Pulmu ja Riiva


Lennart
Pulmu, Riiva ja HikkaEri reissu, vähän samoja kavereita


 
       
Jossain välissä se on kasvanut aika isoksi pieneksi, on saatu nyppiä jo vauvakarvaa pois ja hampaatkin on melkein kaikki vaihtuneet, sisäsiisteyskasvatus hyvällä mallilla.
Pikku juttuja ollaan opeteltu yhdistämään käskysanoihin, pääasiassa ollaan kuitenkin opeteltu elämää.
Pulmu on käynyt jo useita työvuoroja mun mukana ja on sinne odotettu apuliini, myös pentu itse tykkää kulkea mukana ylipäänsä, mutta vetää autolta työpaikan ovelle ja läsähtää naama edellä oven lasia vasten, kiire töihin on aina kova.
Ikää Pulmulla on nyt 4½kk ja on ihanaa kun ei tarvi enää miettiä jaksaako se lenkiltä kotiin töppöjalkoinensa, se jaksaa ihan mitä vaan ja menee pirun kovaa :)
Viime aikaisia neulomuksia, tilaussukkia ja Pulmulle heijastava potkis, langassa siis kiertää heijastin säikeenä ja salamalla kuvasin sen verran myös että totesin toimivaksi, istuukin kuin sukka :)

Ja leivottukin on, Kinderpiirakkaa en maistanut itse vaan se meni tuliaisena pikkusiskolle, epäilen makeaksi...
Oma nopean makeannälän ja yllätysvieraiden suosikki: pikaviinerit valmistuu voitaikinasta ja paiston kestävästä hillosta, paljon muuta se ei tarvitsekaan.
Porkkanakakun tein lomalta töihin paluun kunniaksi. Niitä olen tehnyt kyllä pakkaseenkin, se nimittäin vaan paranee siellä.
Olen hankkinut ihanan, vaaleanpunaisen yleiskoneen :)


Työmatkalla olin Kreetalla 12.-19.9


Syysaamut <3 

11 kommenttia:

 1. Mitäpä Humpalle kuuluu? :)
  Ei kuvaa ei kuulumisia, höh.
  Mutta onhan tuo vallan hurmaava töppöjalka <3
  -tanja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Tulee kuvattua enimmäkseen naperoa, kun se kasvaa niin huikeeta vauhtia ja vauva-aika on niin lyhkänen.
   Humpalle kuuluu pelkkää hyvää, alimmassa kuvassa se revittelee etunenässä, sellaista sen elämä on, riehuleikkejä, juosten lenkkejä ja välillä vähän syömistä ja söpöilyä :)

   Poista
 2. Teetkö villasukkia tai lapasia? Harmittaa kauheesti kun kaikki villasukat on hajonnu ja niin kovasti sellasia kaipailisin talveksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä värkkäilen aina kaiken muun ohella.
   Jos haluat tilata jonkinmoiset, niin ota yhteyttä vaikka sähköpostilla helmi.hani@gmail.com :)

   Poista
  2. Kiitoksia ihanista villasukista, juuri oikean kokoiset :) Sopivasti tuli flunssapäiviä lämmittämään.

   Poista
  3. Kiitos sulle ja parane pikaisesti :)

   Poista
 3. Ihanaa koiranelämää teidän karvakorvilla, olispa Minnillä osaksikin noin hauskaa. Mutta ei kai se voi ola kivaa, kun on ainokainen...Ja voihan ihanuus, vaaleanpunainen yleiskone, uuh!

  VastaaPoista
 4. Täytyy mennä Emman luokse kahville ja kysellä muina naisina, onko kukaan muuten maistanut kinderpiirakkaa, mistähän sitä saisi:)....

  VastaaPoista
 5. Hei!

  ... Et kai koirille anna tuota valkosipulijauhetta..? :O
  Valkosipuli on koirille sopimatonta!
  Erään kaverin koiralta alkoi mm. karva tippua niin, että tuli jo ihan kaljuja alueita - kunnes syyksi selvisi valkosipuli, jota oli annettu hyvässä tarkoituksessa, luullen sen olevan hyväksi sille kuten ihmisillekin. :/
  Valkosipulijauhe on vielä rutkasti vahvempaa kuin tuore: jauhe vastaa nelinkertaista määrää tuoretta valkosipulia..!
  - Ihan pienet määrät valkosipulia eivät välttämättä haittaa - mutta miksi antaa ollenkaan ja riskeerata koiran terveys? <3

  http://www.nuottaniemenelainlaakari.com/myrkytyksist.htm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi ja kiitos kommentistasi :)
   Kyllä, meillä on koirat syöneet valkosipulia kuuriluonteisesti jo vuosia.
   Tiesinkin että sen käytöstä koirilla on olemassa paljon ristiriitaista tietoa. Meillä sitä käytetään kesäaikaan punkkien torjuntaan (toimii) ja sillä on parannettu myös alkavia tulehduksia.
   Huomattavin hyöty oli Äijän korvalehden haava pari vuotta sitten, sillä oli siis korvalehden sisäpuolella viiltohaava, tullut toisen koiran hampaasta. Paikallispuhdistin sitä tietysti mutta jouduin toteamaan myös että se alkoi turpoamaan ja seuraavana aamuna oli kuuma ja ihan tyynyksi turvonnut (verikorva). Oli lauantai päivä ja päätin maanantai aamuun asti hoitaa sitä kotona.
   Kun viikonloppu oli ohi, korva oli normaali ja haava paranemassa, ainoa hoito oli laimennetulla betadinella puhdistus ja syötetty valkosipuli. Se on luonnon antibiootti ja oikein käytettynä turvallinen ja terveysvaikutteinen.
   On totta että liikaa annosteltuna valkosipuli voi aiheuttaa koirille anemiaa, mutta määrät olisi näissä tapauksissa jo järjettömän suuria.
   Moni eläinlääkäri ei suosittele raakaruokintaa ylipäätään, vaan nappuloita pidetään turvallisimpana ruokintamuotona, ei liene sattumaa että sitä suositellun merkkistä nappulaa löytyy heiltä myös myynnistä ;)
   Eläinlääkäri ei ole mielestäni koirien ruokinnan spesialisti, tosin en ole itsekään, mutta olen ottanut asioista selvää ja punnitsen hyödyt ja haitat. Raakaruokinta ei ole riskitöntä, kuten ei keppileikit tai metsässä juoksentelukaan, silti nekin mielestäni kuuluu koiran elämään.
   Voisin kirjoittaa aiheesta pidemmältikkin, mutta olkoon vastaukseni näin tiivistettynä :D
   Olisi kiva kuulla, kuinka kaverisi koiralla oireet osattiin yhdistää valkosipuliin ja millaisia määriä se sai?
   Linkissä on erittäin hyvä, koirian ruokintaan keskittyvä sivusto.
   www.katiska.info/ruokinta/raaka-aineet/valkosipuli/

   Poista