tiistai 16. joulukuuta 2014

Sis. yllätyksen!


Täällä on hulinoitu.
Meillä oli reilun viikon verran hoituleita, Jackrusselinterrieri Heikki ja Bordercollie Ixi.
Onni on sosiaalinen ja sopeutuvainen lauma, nimittäin kolmella nartulla oli juoksut ja uroksiakin oli setissä sitten se kolme, onneksi urokset on kaikki kastroituja.
Seitsemän koiraa, joista kaksi on "vieraita" ja kokoerot näin suuret, en ollut ollenkaan varma kuinka hyvin meillä menee, mutta mahdollisuuksia eristää koiria on useita ja hoitolaisten sopimukseen kuului kulkea mun mukana töissä, koska se on niidenkin työppis.

Kaikki koirat tuli toimeen keskenään ja Heikki ja Ixi oli todella mieluisia vieraita. Pulmu ja Lenny etenkin oli ihan tohkeissaan, Äijällä oli taas vähän pitkät piuhat ja meni muutama päivä että se huomasi mitään outoa tapahtuvankaan, Humpalle käy aina kaikki ja Helmi ei ole kauheen kiinnostunut.
Tiedossa oli että Ixi on sosiaalinen, Heikki vähän varauksella urosten kanssa, molempia selkeesti alkuun jännitti Äijän ja Lennyn koko, etenkin Lennyn joka on koko massallaan lisäksi aika vauhdikas veikkonen..
Se saikin lisänimen: Maailman Urhein Hippo, kuvittelee päihittävänsä nokkeluudessa russelin ja nopeudessa bordercollien. Hyvä kun on itseluottamusta.
Lenny yllätti jo ensimmäisenä iltana, ennen sen innokkus on ollut hallittavissa käskyillä, mutta nyt se
ajatteli itse ihan oikein ja kun hoitulit katselivat kauhuissaan sohvalta, Lenny esitti sarjan rauhoittavia signaaleja: luimisteli, makoili selällään, haukotteli ja katseli kattolistoja, lopulta nukahti.
Kerran viikon aikana Heikki ahdistui kun joutui jotenkin Äijän kanssa kahdestaan ahtaaseen nurkkaan, Heikki pienesti kiroili Äijän naamaan, Äpy huokaisi ja katsoi juuri paikalle rientänyttä minua, ja kävi maate.

Kun hoituleiden emäntä tuli töihin ja sieltä koiria hakemaan, pääsi multa itku, ensin sitä jälleen näkemisen riemua katsellessa ja seuraavaksi kun avasin saamani tuliaisen heidän reissusta.
Heikki ja Ixi oli meillä yhdeksän päivää ja olin erossa niistä koko aikana vain 2h kauppareissun ajan.
Ei voida koskaan ottaa hoitoon sellaisia koiria, joita ei jatkossa vois tiiviisti nähdä sen jälkeen.
Niitä on helppo kaivata kun yhdessä oli niin kivaa.Tänä(kään) vuonna kura-aikaa ei tule ikävä, kun se joskus loppuu.
En tiedä mikä sai mut äsken tilaamaan Pulmulle nettikaupasta ihanan, vaalean kangaspannan, koskahan me voidaan sitä käyttää kun lenkkien jälkeen tuo näyttää pääosin tuolta, kuin yllä olevassa kuvassa.. Tulossa sieltä on myös vaaleanpunainen häkki, tulevia reissuja varten, pienelle koiralle on kiva hankkia kaikkea kun jää rahaa vielä muuhunkin :)
Ostettiin hiljattain koko orkesterille Hurtan heijastinliivit ja pitkälti toista sataa siihenkin lystiin meni, mutta mikään ei ole turvallisuutta tärkeämpää ja siksi niihin pitää panostaa.
Heijastintuotteita kannattaa testailla, niiden tehoissa on isoja eroja ja huonollahan ei tässäkään tapauksessa tee oikein mitään.

Possut oli myös lenkillä päivänä eräänä. Käytiin katsomassa juurikaspeltoa ja KYLLÄ, siellä oli ihan kelpoja, vain vähän pahentuneita, muuten täysin hyviä sokerijuurikkaita ihan hylättynä :D
Turo jäi jo alku matkasta mutustamaan niitä, tytöt sentään juoksenteli pellolla ja peltotiellä ja otti vähän lenkin kannalta, Turo "otettiin kyytiin" sitten paluumatkalla siitä mihin se oli jäänyt.
Tässä hallittu kotiin tulo ja tien ylitys :D
Meillä ei ole koskaan possuja opetettu valjaisiin, välillä on joutunut leikkimään paimenkoiraakin, mutta usemmiten ihan vaan se, että on evästä taskussa, saa ne kyllä pysymään kasassa.


Näitä koiran pipoja on tehtailtu ihan urakalla, alla kuvat omista viime aikaisista suosikeistani.
Ylemmät tilattiin teemalla "räsymatto -tyyliä" tanskandoggeille ja alemmat on dobermanneille, mustalle ja ruskealle, sopivat aika mainiosti mielestäni.Haettiin jo joulukuusikin, se pystytettiin monen kaatumisen jälkeen kuitenkin terassille, yhtä suurella todennäköisyydellä se kaatuisi sisälläkin. Vähän piti antaa narulla pakotetta että pysyy tuulessa aloillaan, mutta nyt on enää valoja vailla ja pojat on myös muistaneet merkata sen.Tässä on minun tämän vuotinen joululahja itselleni.
Terho.


Ihanaa Joulunaikaa kaikille! Muistakaa että mikään elämässä ei ole tärkeämpää kuin siitä nauttiminen!4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö vaan. Tosta on kyllä paha pistää enää kovien pakettien paremmaksi :)

   Poista
 2. Ihan paras joululahja! (vaikka eläintä ei saisikaan antaa lahjaksi ;) , ei varmaan edes itselleen? No minulle tuli myös. )
  Hoitokoirat <3 muistan hetken kun Toivo tuli meille hoitoon ..... ja lopulta meille jäi. (ex omistajan kanssa yhteisymmärryksessä).
  Ensimmäinen koiramme tuli meille hoitoon, se hoitosuhde kesti 9 vuotta. (ja tämäkään ei liity millään päivitykseesi).

  Teillä on ihana tasapainoinen lauma <3
  Hyvää Joulua ja Kaikkea hyvää tulevalle Vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mitä se kertoo meistä, kun muutaman kerran sai vastata kysymykseen, "Aaaaiii hoooitokoiria.. Nii varmaan"? Hoitokaneja ja hamsteri meille on jäänytkin ja kyllähän Käpy-possu tavallaan tuli meille vaan etsimään kotia.. :D
   Kiitos kauniista sanoista Tanja <3 Mä todella olen kiitollinen siitä lauman tasapainoisuudesta, kun se ei ole mikään itsestäänselvyys ja onhan noilla vääntönsä ollut omallakin porukalla.
   Meillä on käynyt tosi hyvä tuuri kun ollaan just nuo koirat saatu.
   Parasta Joulua ja ihanaa vuotta 2015 teille.
   Uutukainen näyttää Superilta, sopii porukkaan <3

   Poista