tiistai 7. toukokuuta 2013

Piha

Tein pihasuunnitelman, jonka huomasinkin sitten olevan itseasiassa melkein nykytila, ei suunnitelma.
Ei kai mikään koskaan saa kokonaan valmista ja lopullista olla, joten varmaan joku istutetuista taimista ei lähdekkään kasvamaan ja tilanne elää joka tapauksessa vielä.
En tiedä syyttäisinkö omia tietoteknisiä taitoja vai ohjelmaa, mutta tällaisen kökkökuvan sain aikaiseksi


Toivottavasti saadaan joskus satoa siis parista eri omenalajikkeesta, mustia- ja punaisia viinimarjoja, pensasmustikkaa, suklaakirsikkaa, luumuja ja raparperia (jota en kuvaan merkannut kun on meillä melkein rikkaruoho, kasvaa tallin päädyssä ja joka paikassa, minne lehtiä tai varren loppuja heittää maatumaan).
Omenapuut on vielä ostamatta, tulee ainakin Valkeakuulas, Antonovka, josta saa hyvän hillon ja kolmanneksi joku peruspunainen lajike sellaisenaan syöntiin.

Kuten arvata saattaa, mikään kuvassa ei ole mittakaavassaan, mutta kanitarha on pituudeltaan tuon suhteessa talon päätyyn ja possujen tarha laajennettu nyt siis koko tallin mittaiseksi, nyt kun kaneja ei ole enää kahteen tarhaan laitettavaksi.

Meille on myös rakennettu terassi, joka odottaa vielä kalustusta, haaveilen isosta riippukeinusta tuonne päätyyn, mutta kunnollisesta saa pulittaa telineineen puolen tuhatta, auts.
Päivällä aurinko paistaa eteen ja illalla kylkeen.

 


Itse olen ollut tienaamassa kun tota terassia tehtiin, Kalle haki sävytetyn suojaöljyn (epäilen, että sillä on ollut ulko-ovi mukana kaupassa, kun osannut ostaa niin saman sävyistä) ja mun vastuulle jäi sen käsittely kahteen kertaan. Ja varmaan jatkossa joka vuosi kertaalleen.
Kukkia ja muuta hain pari kuormaa ja mattoja on tullut yksi lisää.

Siinä on jo otettu parit päiväunet peiton päällä, vielä piti laittaa peittoa myös itsensä päälle, mutta kyllä se kesä ja oikeasti lämpimät ilmat on jo ihan käsillä :)

Illalla Lennyn, Johannan ja Pihlan kanssa rallytokoa treenaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti