torstai 27. kesäkuuta 2013

27.6 aikainen aamu

En nukkunut viime yönä lainkaan, koska en tiedä miksi ja sitten kova ukkonen. Unirytmi on siis sekaisin ilman muuta ja se on jo yksi syy olla nukahtamatta silloin kun kuuluisi, kuumuus on toinen ja tänä yönä (klo on nyt viisi) ukkosti vielä. Edellisyönä olis superkuu ja kaikkea "jännää".
Meillä ei eläimet, eikä me ihmisetkään pelätä ukonilmaa, mutta kaikista avonaisista ikkunoista satoi vesi sisälle ja piti kuivata lattioita, talo vähän tärähteli ja meteli oli aikamoinen. Päätin jo sängyssä, ikkunasta katsellessa, että kun ukonilma loppuu, vien koirat ulos ja keittelen jo kahvit. Jos ei neljään mennessä ole unta saanut, ei kannata jatkaa sängyssä pyörimistä vaan vaihtaa ainakin sohvalle.
Puolisko joka lähti töihin, sai herätä vähiltä uniltaan edes hiukan siloteltuun aamuun, kun olin laittanut aamiaisen ja hoitanut eläimet.

Rakennettiin eilen porttielementit toiselle pihaan tulolle, 3,5m x 2. Tolpat on vanhan navetan hirsistä ja kaivoin uskoakseni riittävän syvät kuopat vanhoille, korkeille maalipöntöille, johon tolpat valettiin. No nythän ne montut on täys vettä, saa nähdä mitä tulee.. Mutta porttielementit onnistui hyvin!

Yksi porttielementti
Porttien valmistuttua piti vielä tyhjentää talli, eli possujen ja kanien karsinat. Ensi talvena ne ei TOD! saa niin paljon huvipahnoja! Vähän märkää turvetta ja purua pohjalla, heinää ja olkea päällimmäisenä ja kaikki se hyvin lattiaan tampattuna. Talikko ja lumilapio oli oivat työkalut ja kun kahdestaan homma hoidettiin, niin parilla tunnilla melkein selvittiin. Karsinat saakin ehkä vähän uudenlaisen järjestyksen syksyyn mennessä ja toivottavasti keksittäis possunpitävä juomajärjestelmäkin, niin menis vähän vähemmän sitä laatua nurin.

Meille melkein tuli neljäs possu, jos ei olis lähes koko Suomi välissä, oltaisiin pikkuinen haettu ja toivottu siitä Kukalle bestistä. Saman ikäinen ja vain vähän Kukkaa itseään isompi kodinvaihtaja tyttö, täplikäs sekin. Järki tuli kuitenkin vastaan ja totesin, että yksin en lähde niin pitkää matkaa ajamaan ja toisella meistä oli vain se yksi päivä vapaata, melkein koko vuorokausi olisi kulunut hakumatkaan. En tiedä olisko possukaan tykännyt niin pitkästä autoilusta, tuskin. Toivottavasti Lyyti saa hyvän kodin jostain vähän lähempää.          

Lenny ja Mäy
Mattoja pestiin yks päivä Pihlan emännän kanssa, aika kivaa puuhaa. Ne oli välissä jo melkein kaikki kuivia, kunnes tämä yö ne kasteli, ei silti harmita, tuleepahan raikkaita (kuvassa näkyy muuten tuo meidän toinen ajoportti, joka on kyllä huomattavasti tätä uutta kapeampi). Ja Helmillä on palannut virtsankarkailuvaiva, joten matoilla ei ole kiire, lattiaan ne ei ole menossa muutenkaan vielä. Täytyy varmaan hakea resepti uuteen lääkkeeseen ja kokeilla sitä. Raakaruokavaliolla ja hyvässä kunnossa pitämisellä oireet pysyi pitkään poissa ilman lääkistystäkin, mutta Propalin ei apua oikeastaan tuonut silloin kun sitä kokeiltiin, ja se maistuu Helmistä pahalle. Jos saatais uusi lääkitys tablettina ja toivotaan sen auttavan.


Juhannuskin oli ja meni. Oltiin ystävien luona Siutiossa, bernhardilaiset mukana, Helmi haluttiin yökylään täällä kotopuolessa ja muuta laumaa hoiti hyvin avoppiperhe, samalla kun puusaunoivat meillä. Kiva reissu oli ja vaikka itse perjantai ilta jäi vähän lyhyeksi, oli lauantai sitäkin pidempi, tultiin vasta myöhää illalla kotiin, kun ajeltiin Inkoon saaristossa ja nautiskeltiin merimaisemista hyvässä seurassa. Koiratkin käyttäytyi hyvin, viime juhannukseen nähden ainakin, silloin hajos yksi ikkunaruutu, kun Lennart vähän tassulla kopautti...
Aika ihania ihmisiä, kun silti vuodesta toiseen meidät sinne kutsuvat. :D

Osaa ne rauhottuakkin, eräs sateinen sunnuntai meidän olohuoneessa...

2 kommenttia:

  1. Heissan,
    tää on niin kiva blogi <3
    Seurailen vaikka ekaa kertaa kirjoitan (tänne siis :) )

    VastaaPoista