keskiviikko 27. marraskuuta 2013

27.11

Porsas nukkuu, osittain läppärin päällä, mutta pystyn kirjoittamaan häiritsemättä sitä :)
Käpy on taas sisällä, mutta vaan iltakylässä, se asuu nykyään Kukan ja kanien kanssa, eli ollaan totuttamisvaiheen puolessa välissä. Tai miten sen nyt tahtoo ajatella, mutta uskon että Turo hyväksyy Kävyn ihan ilman muuta, Ronja on siis enää tulevaisuudessa uskoteltava tuon pienen mahtavuudesta.
Mikään kiire ei ole, tavoite olisi että ne saisi keväällä päästää yhteiseen ulkotarhaan, vaikka kahdessa mökissa nukkuvatkin siellä (Kukkaa ei ole koskaan huolittu Turon ja Ronjan mökkiin, se on nukkunut yksin omassaan ja sen vuoksi Käpy oli vähän niin kuin tilauksessakin).

Tässä tämän päiväisiä kuvia, Käpy tasan 2kk

Pääsiskö sohvalle?? 


Suomen Minipossuyhdistys ry on ollut toimimaton melkein vuosikymmenen, nyt kun laji on alkanut taas kiinnostaa ihmisiä enemmän tuli ajankohtaiseksi herätellä yhdistystoiminta henkiin ja me se tehtiin.
Hallitus koostuu tällä hetkellä neljästä jäsenestä ja työnalle laitetaan seuraavaksi kotisivut.
Nähtäväksi jää miten paljon ja minkälaista työtä ja toimintaa yhdistys teettää, mutta tärkein ja tällä hetkellä ajankohtaisin tavoite on jakaa _oikeaa_ ja luotettavaa tietoa lajista. Kanssani hallituksessa on kokeneita kasvattajia.

Humppalla oli 2v synttärit 23.11 , kuva on otettu pari päivää aiemmin.Helmi kävi tänään eläinlääkärillä, ikätarkastuksessa ja hakemassa uuden reseptin. Rinexin+estrogeeni on nyt ne, millä pidätellään lirauttelu kurissa. Tällä yhdistelmällä on kuulemma saatu hyviä tuloksia ja Propalin oli Helmistä niin pahan makuista. Annostuskin on mukavampi, kun ennen piti lääkitä kolmesti päivässä, nykyään 1-2x sen mukaan mikä nyt Helmille riittää. Varsin hyvässä kunnossa se on ja eläinlääkäri kehui sitä myös.
Onnistuneen lääkärireissun jälkeen on aina niin hyvä mieli ja meidän perheessä tapana hakea autoistakin katsastusmunkit, niimpä Helmi pääsi Pyymäelle possumunkille läpi menneen katsastuksen kunniaksi.
Tästä on hyvä jatkaa.


4 kommenttia:

 1. Toivottavasti Kukka ottaa Käpysen kaveriksi <3
  Voi..voi.. onko tuo yleistä, etteivät ota laumaan uutta jäsentä? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukka ja Käpy on jo kavereita, enää pitäis saada sisäänajettua Käpy koko laumaan.
   Riippuu possujen luonteista, yhdyskuntaeläimiähän nuo on ja viihtyy lajitovereiden seurassa, mutta aikuisen ja porsaan yhdistäminen ei välttämättä aina onnistu silti.
   Kastroitu karju ja emakko taitaa olla varmin pari, emakot myös usein tulee toimeen keskenään mutta karjut ei välttämättä. Kahden porsaan hankkiminen samaa aikaa varmistaisi ehkä että ne kasvaa yhteen, mutta harva on valmis ehkä ottamaan kahta yht aikaa. Meillä nuo on melko suopeita ja lempeäluonteisia, mutta Ronja on muita isompi sen verran, että se lisää vähän jännitystä. Toivotaan että kaikki menee hyvin ja ne sietäisi toisiaan joskus koko ryhmänä, ystäväparit nyt on tainnut jo löytyä ja se on tärkeintä että jokaisella on joku <3

   Poista
 2. Tuo kyljellään röhnöttävä possu! En kestä! :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käpy on ihana! Se että possu uskaltautuu kyljelleen on jonkinlainen luottamusele, jotkut kellahtaa helpommin kuin toiset, Käpy on helpoimmasta päästä. Suorilta jaloilta kops vaan, kun rapsutuskohta on oikea :)

   Poista