sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kevättä koputtelee KOT KOT

Kot kot, koska on päätetty hankkia myös kanoja ja luonnollisesti ne tarvitsee myös kukon, ihan vain sellaisen omatarvemäärä 6+1. Me ei kyllä olla oikein lintuihmisiä, en ymmärrä niitä, mutta "oman maan munat" ja ehkä lihan kasvatus koirille kiinnostaa ja sai meidät päätymään kanakokeiluun.
Tämä voi jäädä yhden kesän kokeeksi, kuten ne lampaatkin, mutta ei voi tietää vaikka ne tuntuiskin omalta jutulta ja kuten työystävä epäili, kohta me halutaan kerätä kanoja joka väriä ja tunnetaan niiden erilaiset persoonat. Epäilen, mutta jää nähtäväksi.
Kanat ja kukko tulee kunhan kevät on lämmennyt ja maa sula.
Lampaita joudutaan odottamaan kauemmin, ne syntyykin vasta huhtikuussa.

Postin haku voi olla näin hauskaa


Kevääksi ja kesäksi on taas sata kotihommaa työlistalla ja koska karvanlähtöaika, tuntuu että kaiken hereilläoloajan sais viettää joko Furminaattori tai imuri kädessä. Ei auta kauheesti että yhdestä (Pulmu) ei lähde karvaa, kun neljästä muusta tuntuu karisevan ihan kaikki :D Ehkäpä nuo bernhardinkoiratkin on kohta karkeakarvaisia, kun kaikki pohjavilla on poissa.
Onneks ei tarvi miettiä miten tuo karva hävitetään ja missä koiriaan voi harjata, ettei se ärsytä kanssaeläjiä. Pihalle jätän irtokarvat linnuille pesätarpeiksi ja sisällä ne laitetaan roskiin, jolla sytytetään pannuhuoneessa meidän lämmitysjärjestelmä.

Olohuoneen pönttöuuni ennen ja jälkeen

Meillä oli taas omalla laumalla jatketta täällä hetken aikaa, kun Joulun allakin täällä viikon kyläilleet Heikki ja Ixi oli muutaman yön hoituleina. Kivaa oli taas ja seuraavakin lomailu on Ixin kohdalle tänne jo sovittu. Kiitos vaan jo edellä sivuamalleni työystävälle luottamuksesta, kivoja koiria on ilo hoitaa. Lenny ja Ixi jatkoi rallia ihan just siitä mihin vimeksi jäi, ei ne vissiin edes haistellut toisiaan kun jo menttin kauheeta kyytiä pellolla, letkaan liittyi yleensä Humppa ja Pulmu. Heikki taitaa olla sellainen ihmisten koira, vähän kuin Äijä ja Helmikin, ne muut koirat siinä on eikä siinä ketään, mutta omat touhut on pikkusen järkevämpiä , kun sellainen porukassa pölöily..
Onnellinen saan olla näin sosiaalisesta laumasta, johon voi tulla uusia koiria näin vaivattomasti, uroksia ja narttuja, pieniä ja isoja.

Pulmu ja Ixi


Lenny, Pulmu, Ixi ja Helmi

Ixi 

Heikki pelaa


Pari viikkoa sitten oli tässä Harjun metsissä Bernhardinkoirien kimppalenkki, kahdeksan koiraa ihmisineen pääsi paikalle ja olikin oikein kivaa. Sää suosi meitä ja sen oli huomannut muutama sata hiihtäjääkin, eli koirat piti pitää kiinni kun latuja risteili siellä täällä tuolla ulkoilualueella. Oltaisiin voitu valita reitti korpimetsästäkin, mutta haluttiin puolessa välissä lenkkiä syödä eväitä laavulla ja niin oli moni muukin ajatellut.

Pulmu on ilmoitettu rally-toko kurssille, joka alkaa ens viikolla.
Suosittelen lajia kaikille niillekin koirakoille, jotka haluavat harjoitella vain arkista koiran hallintaa ja lujittaa keskinäistä sidettä. Siinäpä nimittäin vasta mukava harrastus, ei tarvitse suorittaa veren maku suussa, mutta silti haastetta riittää, etenkin ylemmissä luokissa.
Jokainenhan voi itse myös miettiä tekeekö liikkeet niin että ne katsotaan oikein suoritetuiksi juuri ja juuri, vai vaatisiko koiralta kuitenkin sellaista tarkkuutta, ettei myöhemmin tarvitse harmitella ja korjailla, jos kisaaminen alkaakin kiinnostaa.
Me mentiin Lennyn kanssa ekalle rally-kurssille aikoinaan, kun koira oli 4kk ja arkitottikseen ei enää mahduttu sen ollessa täynnä.
Ei meidän pitänyt koskaan kilpailla missään lajissa, sehän on pahasti mun mukavuusalueen ulkopuolella koko tilanne, mentiin vain harjoittelemaan perusjuttuja ryhmässä ja totuttelemaan muiden koirien läsnäoloon.
Päädyttiin sitten kuitenkin koulutusohjaajan kehoituksesta kisoihin ja ollaan kaikista kolmesta kisasta hyväksytty tuloskin saatu.
Nyt laji on virallinen ja kisaaminen aloitetaan alusta, jos haluaa koulutustunnukset ja siirtyä seuraaviin luokkiin.
Mulle kisatilanteet on tosi jännittäviä, joskus jännittää niin paljon että pyrin olemaan ajattelematta koko päivää ja se taas voi vaikuttaa niinkin että treenaaminen jää jopa vähemmälle, mikä taas ei auta asiaa ollenkaan. Tiedostan sen, että hyvällä harjoittelulla ja omaan keskittymiseen panostamalla pääsisin paljon vähemmällä paniikilla, mutta mistä ne ajatukset päähän tuleekin, että kaikki katsoo ja arvostelee ohjaajaa, varmasti eksyt radalla ja koirakin vaan perseilee :D
Lenny ja Humppa molemmat lukee todella tarkkaan mua ja ne reagoi myös mun jännitykseen.
Eihän tällaisista oman pään sisäisistä pelkotiloista pääse kun vaan asettumalla niille alttiiksi. Kuulemma.
Onko teillä muilla tapana jännittää pahasti kisoja ja yleensä esiintymistä tapahtumissa?
Miten suoriudutte sen kanssa?
Lenny ja Humppa tykkää harrastaa ja mulla taas ei motivaatio kanna, jos ei treenata jonkun takia, eli käydä välillä kisoissa.En ihan rehellisesti sanottuna muista, minkä verran Humpan kanssa on harkkailtu, koska ainakin loppu syksy ja koko talvi on ollut taukoa. Meinasin kuitenkin ilmoittaa kisoihin molemmat.
Käytiin äsken sateessa vähän tekemässä radan pätkää, ihan vaan omalla pihalla. Lenny huusi sisällä kuin pikku tyttö aina kun oli jonkun muun vuoro, kade kun oli :D
Humppa vähän tykkää etuuttaa ja maahan menot kipata selälleen, mutta muuten se on varsin kehityskelpoinen, tosi innokas.
Pulmu nyt on vielä aika pihalla kaikesta, sen kanssa menee hyvin arjessa ja on ihan yllättävänkin kuuliainen ipana, mutta tuollainen mukana seuraaminen jo aiheuttaa hämmennystä, kun maailmassa on vielä niin paljon tutkittavaa ja jokainen kivi haisteltava.
Pulmun kanssa on muutenkin odotettavissa ihan toisenlaisia haasteita, kun noiden isojen, se ei päästä mua niin helpolla senkään takia, että ohjaamisen pitää tapahtua opetusvaiheessa tuolla ruohonjuuritasolla ihan kirjaimellisesti, se on niin pieni ja pikainen.


Lenny täytti 4v helmikuun lopulla, onnea rakas Suurmies!
2 kommenttia:

 1. Mut kun teille tulee lampaita, niin te tarvitsette myös paimenkoira! Vink, vink!

  Hirveän nätti tuo Ixi! Ja tottakai Lenny on edelleen mun lempparimies <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenska arvostaa jokaista kehua :) Ixi on kyllä ihana ja odotettu hoitolainen, ehkä me ei kuitenkaan tähän pienen pieneen tarpeeseen omaa paimenta, vaikka Kalle on yrittäny sellasta ruinata :)

   Poista