KOIRAT

BERNHARDLUNDENS NEMO

"LENNART"

Lyhytkarvainen Bernhardinkoira

Lenny on Ruotsin tuonti, pentua etsittiin pitkään ja "maailman laajuisesti", kunnes aika sopiva sitten lopulta tupsahti silmille kasvattajan kotisivuilla. Tätä ennen olimme kohdanneet monia pettymyksiä pentua etsiessä, oma nirsoilu ei auta asiaa, mutta kun tiedän millaista koiraa etsin, en ollut valmis siitä tinkimään.
Lenny on ollut ihana pentu, kamala kakara ja nyt lähes aikuisena se paranee vain koko ajan :)
No, ei se kamala ole ollut, mutta keskiverto bernhardinkoiraa haastavampi aivan varmasti. Tosin haasteethan on hyvästä vain ja tärkeintä kuitenkin on se, että koira on koko ajan kehittynyt ja kaikki tehty työ on osoittautunut tulokselliseksi. Meillä onkin Lennyn kanssa tosi tiivis suhde, varmaan juuri sen takia, ettei se ole ollut mikään vasemmalla kädellä hoidettava tapaus.
Lennyt kanssa on myös harrastettu, ihan vain sosialistimisenkin vuoksi.. Perustottelevaisuuskursseja on käyty kaksi erikouluttajilla, Rally-tokoa alkeis- ja jatkokurssin verran. MH-luonnekuvaukseen rynnittiin ehkä vähän varhain rodun hitaan kypsymisen huomioon ottaen,  karhunhaukku tapahtumaan osallistuttiin myös ja erinäisiä treeniviikonloppuja ollaan myös oltu kokemassa. Rally-toko ja toko on meidän juttuja, hakua on kokeiltu ja tykätty myös.
Rallyssa ollaan kilpailtu kerran mölliluokassa (87p.) ja viimeksi uskaltauduttiin ensimmäiseen viralliseen, eli ALO -luokkaan (85p.).
Koira itsessään sopisi varmaan ihan kaikkeen, ohjaaja tarvii vielä paljon itsevarmuutta ja reippautta, Lenny onkin jo nyt pakottanut mut muutamaan itseni ylittämiseen, hyvä niin, oma "torikammo" karisee kyllä kun kokemus kasvaa. ;)

Lenny KoiraNetissä


AKVAVITIX

"ÄIJÄ"

Lyhytkarvainen BernhardinkoiraÄijä on kodinvaihtaja, tai taitaa se olla kiertolainen paremminkin. Taustoja ei tiedetä ihan tarkkaan,mutta koteja ehti olla useampi, ilmeisesti neljä ennen meille päätymistä.
Olin ollut melkein vuosikymmenen ilman bernhardinkoiraa, kun olosuhteiden puolesta oli mahdollista jättiläinen hankkia. Onneksi isäntä rakastui rotuun helposti, jos olisi inhonnut, olis mennyt ehkä monta asiaa mietintään, koska tämä on elämäni The Rotu ja niin kauan kun kykenen olemaan bernhardinkoiran arvoinen omistaja minulla varmasti sellainen, ainakin yksi on.
Äijä tuli meille siis aika tasan 2 -vuotiaana, se oli aivan liian laiha, lihakseton, likainen ja rupinen. Resukka. Ensitapaamisellamme se päästettiin tarhasta ulos ja koira juoksi suoraa meidän ohitse edes päin katsomatta, ihme tyyppi. Äijältä puuttu ihmiskontaktit ja auktoriteetti, sillä oli olevinaan monia ongelmia, kuten laumoissa pärjäämättömyys/tappeli muiden kanssa, lisäksi meitä varoiteltiin sen kova päisyydestä ja totesimme sen myös pelkäävän vähän ihmisiä. Päätimme että jos se on terve päästään ja kuntoutettavissa,niin hyvä, jos elämä olisi osoittanut toisin, se ei olisi enää kiertoon meiltä lähtenyt...
Meillä oli Äijän tullessa kaneja sekä kaksi koiraa, edempänä esiteltävä Helmi ja rottweiler Bertta. Äijä oli kuin kylässä kaksi viikkoa, sitten alkoi kokeiluvaihe ja seuraavaksi se sopeutui.
Minä vein sitä kaupunkikävelyille ja outoihin paikkoihin, odotin sen reagoivan suuresti edes johonkin, mutta ainoa mikä tälle isolle pojalle tuntui merkitsevän maailmassa oli se, että nyt sillä oli rakastavat ihmiset ja perusasiat kunnossa. Se suhtautuu kiihkeästi vain aamu- ja iltahellyystuokioihin, luiden syöntiin ja omaehtoinen vapaana tiluksilla haahustelu on sille tärkeää myös. Äijälle opetettiin vain perusasiat, se ei ole nuoruudessaan oppinut oppimaan, eikä ole siitä lainkaan kiinnostunut. Meille riittää että koira on hallinnassa ja se saa elää omanlaistaan elämää, vailla isoja muuttujia, niitä on Äijän elämässä jo riittämiin ollut.

Äijä KoiraNetissä


SORMAN DINGA

"HUMPPA"

Lyhytkarvainen Bernhardinkoira

Humppa on nimensä mukainen, onnellinen hömppä, sille elämä hymyilee aina ja jokainen aamu on ilon aihe.
Olemme Humpalle toinen koti, se tuli meille puolitoista vuotiaana itsestään riippumattomista syistä. Emme voisi olla tyytyväisempiä, se tuntui heti omalta, suuria haasteita ei ole ollut ja vaikuttaa suorastaan siltä, kuin meillä olisi aiemmin ollut Humpan kokoinen kolo laumassa.
Edellisessä kodissaan Humpalla oli oman ikäisensä uros bernhardilainen kaverina ja Lennyhän oli suorastaan jotain hyvinkin pitkälti tällaistä vailla meillä, niistä tuli heti erottamattomat.
Humppa on hyvin, hyvin viisas, herkkä ja tunteellinen, se tukeutuu paljon ihmisiin ja hyväntahtoisin koira, jonka tunnen.

Humppa on jo osoittanut kykynsä nopeana ja halukkaana "työkoirana", se viihtyy niin vartioimassa possujen ulkoilua kuin treenaamassa tottelevaisuutta.
Hakua ja jälkeä on kokeiltu myös ja Humpan itsenäistä työskentelyä tullaankin tukemaan vähän näiden lajien avulla. Rally-tokossa aiomme kisakentille jo melko pian.

Humppa on tyypiltään alkuperäislinjaa edustava bernhardilainen, terve rakenteinen, kestävä, ystävällinen ja monimuotoinen, omaan makuun täydellinen.

Humppa KoiraNetissä"HELMI"

Rottweiler X Labradorinnoutaja

Helmin otin heti kun olin muuttanut ensimmäiseen omaan kotiini, se onkin kulkenut mukanani monta vaihetta ja uskollisempaa ystävää saa hakea. Lapsuudessani oli kaksi koiraa, jotka tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen, olematta bernhardinkoiria, ne oli naapurin musta labbis Iivari ja rottweiler Fantti, voi olla että näillä kahdella on ollut vaikutusta Helmin hankintaan..
Helmi on aina ollut helppo koira, se on oppinut aina helposti ja tehnyt kaikkensa saadakseen positiivista huomiota. Se on koira jolle riittää "paha silmä" silloin, kun se erehtyy kaidalle tielle, yleensä kaverin ruuille.
Ahneus ja painon tarkkailu on meille yhteinen piirre :D Olemme Helmin kanssa myös yhtä elämänmyönteisiä ja pienistä asioista nautiskelevia.
Helmi myös valitsi mulle miehen, tavallaan, se ihastui Kalleen jo paljon ennen minua, hyvin ihastuttu.
Pojat on täysin tämän rouvan pikku tassun alla, vaikka Helmi on olevinaan pehmeistä herkin koira, siitä löytyy terää juuri tarvittava määrä. Arvostan koirassa kuin koirassa hyvää harkintakykyä, lempeyttä ja itsevarmuutta, taitoa lukea tilanteen laatu ja kykyä reagoida sen mukaan, Helmi kuului tällaisiin koiriin, voin luottaa siihen kaikissa tilanteissa ja nyt yhteisiä vuosiamme taakse päin miettiessä, tuntuu että se on omaksunut kaiken ihan itsestään, olemalla niin loistava persoona ja luonne.


KARLUX POPPY POMFREY

"PULMU"

Jackrusselinterrieri

- - - - - -  Esittely ja kuva tulossa, kun saadaan naperosta selvyys - - - - - - - -

10 kommenttia:

 1. Oi, kivaa kun aloitit bloggailun! Liityin lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä juttu kun aloitit blogin pitämisen! Teksti on mukavaa ja hauskaa luettavaa. Jatka samaan malliin :D

  VastaaPoista
 3. Vahingossa eksyin blogiinne, täytyy alkaa seurailla, silmä niiin lepää kun Lennilokinpoikasta ja Äijää kahteloo :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Bertsufacesivuilta "eksyin" tänne. Luin blogistasi menetyksistä. Aine ne sattuu syvälle, kun kohdalle osuu ja ystävän menettää. Meillä menossa viides bertsu ja aina sanon, kun aika tästä jättää, niin uutta ei tuu. On se sen verran kova paikka. Ja aina on uusi taas tullut. Ilmankaan ei osaa elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka, kiva kun eksyit :) Sepä se, ei voi valita vain niitä mukavia osia lemmikin omistamisesta, menetyksetkin kuuluu elämään, niin ikäviä kuin ne onkin.

   Poista
 5. Mo,
  Kaikki eläimet ovat teillä Anu ja Kalle "lottovoittajia"
  Olen täysin varma, että parempaa kotia ne ei olis voineet kukaan saada. Jokainen niistä myös tietää sen ja ne tietää kuka orkesteria johtaa.......

  Rakkain terveisin faija

  VastaaPoista
 6. Lennart on kyllä tosi komean näköinen yksilö! (:

  VastaaPoista