MINIPOSSUT

Rakastan sikoja ja tunnen suurta "yhteenkuuluvuutta" niiden kanssa.
Minipossujen hankinta oli ollut pitkään haaveena ja olin hankkinut niistä tietoa. Tehtiin viikonloppuretki myös Savoon erään kasvattajan luokse, possuihin tutustuaksemme. Jollei minipossuja olisi, meillä olisi lemmikkinä varmasti isoja sikoja.
Jos harkitset minipossun hankkimista, tutustu vähintään näihin linkkeihin ja osta possu vastuulliselta kasvattajalta. Autan mielelläni ja vastaan lajiin liittyviin kysymyksiin.
TURO

Syntynyt 220312 Latoharjun lemmikkipossulassa ja on kastroitu.
Turoa odotettiin melkein vuosi ja kun se sitten lopulta saatiin hakea, nukkui se meidän vieressämme ja kulki mun hupparin taskussa mukana koko ajan, aina kun mahdollista. Miten pieni se olikaan..
Totesimmekin tämän hyväksi shokkihoidoksi eläimelle, joka yleensä lähtökohtaisesti pelkää ihmistä, kunnes toteaa tämän olevan ystävä.
Luonteeltaan Turo on hyvin pehmeä, vähän arkakin mutta todella sydämellinen ja suopea.KUKKA


Syntynyt 240812.
Kukka on Turon pikkusisko, se tuli meille vähän sattumalta, kasvattaja kysyi ja me innostuimme tietenkin
-Kolme pientä porsasta on hyvä määrä.
Tyttöjen keskenään toimeentulo ei olekkaan ihan niin itsestään selvyys välttämättä, mutta luotettiin asioiden järjestyvän ja tilojakin olis voinut laajentaa tarvittaessa.
"Kukka Punatukka" sai saman vierihoidon, kuin Turokin, vähän toista viikkoa se roikkui minussa kuin kenguru emon pussissa, mahtuen hupparin masutaskuun. Possun vieressä on ihana nukkua, se tulee ihan iholle ja on peiton alla lämmin kuin kuumavesipullo. Kukasta kasvoikin varsinainen mammantyttö, joka viihtyy sylissä vielä nykyäänkin, kasvettuaan "isoksi", toisinsanoen jäätyään hyvin pieneksi jolloin sylittely on vielä mahdollistakin.
Kukan kanssa ei tarvinnut enää hakea ja harjoitella, oli jo kokemusta aikuisesta possusta ja porsaasta. Veljensä tapaan silläkin on hieno luonne ja lisävarusteena Turoon verraten vähän prinsessa ominaisuuksia, Kukka on mm. tosi tarkka säätilasta, milloin voi ulkoilla, ruoka olis sen mielestä myös aina oltava sellaisessa muodossa, että se on helppoa syödä.
  


KÄPY


S. 270913.
Käpy tuli meillä ennätyksellisen lyhyellä harkinta-ajalla. Naapurikunnassa asuvan perheen aikuinen tytär oli hankkinut isälleen isänpäivälahjaksi minipossun ja tämä oli yllätys, sekä isälle, että kasvattajalle, jolle oli kerrottua possua odottavan kiva maalaiskoti.
Pidettyään possua yhden yön, tytär oli todella valmis luopumaan siitä ja me haettiin Käpy kotiin vielä samana iltana.
Se on Turon ja Kukan pikkusisko. Kukka on aina ollut vähän kolmaspyörä, Turo ja Ronja on niin tiivis kaksikko ja Kukka on mm. nukkunut aina yksin, joka on meitä surettanut. Pari päivää ennen Käpyn hakua, olin julkaissut facebookissa päivityksen aiheesta ja olimme päättäneet hankkia porsaan, jota ajetaan alusta asti nimenomaan Kukan kaveriksi. Käpy tuli siis kuin tilauksesta. Ja on ihana, reipas pikkuinen.
Tätä kirjoittaessani se on ollut meillä kuukauden ja tavannut jo kaikki possut. Käpykin asui ensin viikon sisällä ja osoittautui meidän possuista siisteimmäksi, teki melkein tiukkaa luovuttaa se Kukan ja kanien hoiviin talliin. Keväällä kaikki neljä possua tulevat toivottavasti hyvin toimeen keskenään ja saavat jakaa saman ulkotarhan, seuraavana talvena myös sisätilat possulassa. Tähän asti kaikki Käpyn kanssa on sujunut varsin mutkattomasti.


R.I.P 

Tavast Ronja 260511-250514


Kukka, Turo & Ronja


11 kommenttia:

 1. Tosi hyviä kuvia ja niitä on sopivasti. On kiva lukea kun on kuvat 'tukena'. On ne vaan sikamaisen söpiksiä <3

  VastaaPoista
 2. Mä aina niin ihastelen näitä teidän possusia, niissä vaan on sitä jotakin. :) Vielä joskus mullakin on samanmoisia pikkuotuksia! <3
  Onneksi mulla töissä on näitä astetta isompia pottusia, etten ihan joudu kärsimään ilman sikamaista seuraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että possuillakin käy vieraita. Lupaan niistä piakkoin uusia kuvia. Ne on olleet viime aikoina niin kiltisti, ettei mitään jekkutarinoita ole ollut kirjoitettavaksi. Meidän ahkerat nurmikon trimmaajat :)

   Poista
 3. Hei! Oli kiva lukea blogistasi minipossuista. Hyvin ovat tuntuneet sopeutuvat katraaseen.

  VastaaPoista
 4. Toi on aivan "sika hyvä" kuva toi alin (kolme pientä porsasta)...
  Olet kaiken lisäksi Anu todella hyvä tilannekuvaaja.

  -faija- (sun fani)

  VastaaPoista
 5. Saiskos ehdottaa seuraavan possun nimeä?

  Ehdotan nyt kuitenkin - Wagner olis musta hyvä nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä seuraavan? :) Saa ehdottaa, Wagner on hyvä, mutta älä nyt faija hyvä yllytä hullua, että neljäs sika vai... Hmm...

   Poista
  2. Niin, tuleehan se kuitenkin jossain vaiheessa yllyttämättäkin :-)
   Ihan toivoisinkin sitä jo sen Wagnerin itsensäkin takia, koska se ei parempaa kotia ikinä sais. "Kukahan se Viivi sit vois olla? :-)"

   Poista
 6. Noh nii. Eipä tarvinut paljon yllyttää :-) onnea vaan uudesta possusta. Kiitos isänpäivävierailusta ja nähdään muutenkin pian.

  VastaaPoista
 7. Olisiko mahdollista saada kuvia possulasta sisältä? Ihana blogi kaikinpuolin, saan elää teidän kautta kunnes löydämme oman kodin maalta :)

  VastaaPoista